Što je datum isporuke na računu?
01.01.1970.

Što je datum isporuke na računu?

Fakturko

Datum isporuke u izlaznom računu je datum kada se roba ili usluga isporučuje kupcu. To je važan podatak za kupca jer to znači da kupac dobiva kontrolu nad robom ili uslugom u tom trenutku. Kupac više ne mora brinuti o isporuci robe ili usluge, jer su oni sada u posjedu kupca.

Osim toga, datum isporuke u izlaznom računu može biti važan za poslovanje tvrtke jer oni mogu koristiti taj podatak za upravljanje zalihama. Na primjer, ako tvrtka ima velike zalihe proizvoda koji ne prolaze dobro, mogu odlučiti smanjiti količinu tog proizvoda koji naručuju u budućnosti. S druge strane, ako se proizvod dobro prodaje, tvrtka može odlučiti povećati količinu naručenih proizvoda.

U nekim slučajevima, datum isporuke može biti drugačiji od datuma izdavanja računa. To se događa kada roba ili usluga nije isporučena u istom mjesecu u kojem je račun izdan. U takvim slučajevima, datum isporuke će biti kasniji datum kada je roba ili usluga isporučena kupcu.

Ukratko, datum isporuke u izlaznom računu je važan podatak koji ukazuje na datum kada se smatra da je kupac preuzeo robu ili uslugu. To je važno za kupca koji dobiva kontrolu nad robom ili uslugom u tom trenutku, kao i za tvrtku koja može koristiti taj podatak za upravljanje zalihama i planiranje budućih narudžbi.

Podijelite članak:

Zainteresirani za Fakturka?

Iskoristite jednomjesečnu besplatnu probu Velikog paketa za testiranje sustava za izradu faktura, ponuda i praćenje financija

Više novosti

blog.5.image

E računi i storno računi iz liste faktura

Kreiraj e-račun ili storno ranijeg računa izravno iz liste svih faktura

Pročitajte priču
blog.5.image

Što vam nudi Fakturko?

Što Fakturko nudi u izradi faktura, ponuda i ostale dokumentacije

Pročitajte priču
Icon