Česta pitanja

Neka od najčešćih pitanja koja smo dobili od naših korisnika
Paketi Fakturka se mogu mijenjati u bilo koje vrijeme. Dovoljno je da nas kontaktirate putem e-maila, telefonski ili putem aplikacije te ćemo vam u najkraćem roku nadograditi paket.
Ne, Fakturko nema ugovornu obvezu. Nakon isteka probnog razdoblja, možeš odabrati koji paket želiš koristiti i kako ga platiti (godišnje ili mjesečno) za što ćemo ti poslati ponudu na mail.
U slučaju da u postojećem sustavu postoji mogućnost strukturiranog izvoza podataka te ako se odlučiš na veliki godišnji paket Fakturka, tada ti naš Fakturko team može prenijeti stare podatke. Ovisno o starom sustavu, odnosno o eventualnim tehničkim ograničenjima, ne možemo jamčiti da će svi podaci biti preneseni, no Fakturko i njegov team će se potruditi da sve bude preneseno.
Tako je - dobro si pročitao/la! Sva dokumentacija iz Fakturka se direktno može slati klijentima. A osim slanja, unutar Fakturka će biti prikazana i informacija o isporučenosti maila, kao i o tome jel faktura otvorena, odnosno pročitana!
Za rad vam je potreban bilo koji uređaj s internet preglednikom i vezom na internet.
Obzirom na naše višegodišnje iskustvo u izradi web sustava, cijeli Fakturko je od temelja oblikovan po visokim sigurnosnim standardima. Svim aspektima sigurnosti programskih kodova i serverske infrastrukture se brinu specijalisti s velikim iskustvom u tom području. Ne brinite!
Fiskalizacija je dostupna u sklopu velikog paketa Fakturka. Prije aktivacije fiskalizacije, obrati nam se na podrska@fakturko.hr gdje ćemo te uputiti što nam je od podataka potrebno prije aktivacije usluge. No, uz fiskalni certifikat (koji ćeš dobiti na poreznoj upravi), potrebna nam je lozinka certifikata, OIB i oznaka operatera te oznaka poslovnog prostora i naplatnog uređaja.
Mogućnost izrade e-Računa je dostupna u sklopu velikog paketa Fakturka. Zbog zakonske regulative, potrebno se registrirati i kod našeg partnera - ePoslovanje.
Nakon uspješne registracije kod naših partnera, primit ćeš API ključ putem e-pošte. Taj ključ jednostavno uneseš u postavke Fakturka. Nakon ovog jednostavnog koraka, sustavi će biti međusobno povezani, omogućavajući ti izradu e-Računa izravno u Fakturku.
Osim što možeš izrađivati e-Račune, Fakturko će automatski prikazivati sve e-Račune koje drugi poslovni subjekti šalju tvojoj firmi ili obrtu. Ova funkcionalnost olakšava praćenje i upravljanje elektroničkim računima, čime ti Fakturko štedi vrijeme!
Fakturko pruža jednostavnu integraciju s tvojom poslovnom bankom putem direktne povezanosti s ePoslovanjem. Ova praktična opcija omogućuje ti brz i efikasan pregled tvojih financijskih transakcija na jednom mjestu.
Što dobivaš kada se povežeš?
Povezivanjem na jedinstvenoj platformi, dobivaš pregled tvojih izlaznih i ulaznih transakcija, omogućavajući ti kontrolu nad tvojim financijskim tokovima. Sada možeš jednostavno povezati uplate s izdanim fakturama samo jednim klikom, čime se znatno ubrzava i pojednostavljuje proces praćenja plaćanja.
Osim toga, Fakturko ti pruža olakšanu evidenciju troškova. Možeš lako unijeti dobavljača i povezati ga s odgovarajućim izlaznim računom direktno iz liste transakcija. Sve ove funkcionalnosti čine tvoje poslovanje transparentnijim i učinkovitijim, omogućavajući ti da se usredotočiš na ono što je zaista važno.
Uvjereni smo da smo izradili intuitivno sučelje te da će korištenje Fakturka biti jednostavno. Ali, u slučaju da ipak zapnete, za pomoć nam se možete obratiti putem kontakt obrasca ili direktno telefonski. Svi kontakti su navedeni na podstranici "kontakt".
Imate još nedoumica ili pitanja o Fakturku? Kontaktirajte nas
Icon