Matični broj subjekta
01.01.1970.

Matični broj subjekta

Fakturko

Što je matični broj tvrtke?

Matični broj tvrtke ili subjekta (MBS) je jedinstveni identifikacijski broj koji se dodjeljuje svakoj tvrtki u Republici Hrvatskoj. Ovaj broj se koristi za identifikaciju tvrtke u različitim službama i institucijama, uključujući Poreznu upravu, Financijsku agenciju i druge tijela državne uprave.

Kako se dodjeljuje matični broj tvrtke i subjekta?

Matični broj tvrtke ili subjekta se dodjeljuje tvrtki prilikom njezinog osnivanja. Tvrtka mora podnijeti zahtjev za registraciju u sudskom registru, a matični broj se dodjeljuje prilikom registracije.

Zašto je matični broj tvrtke važan?

Matični broj tvrtke je važan jer omogućuje jednostavnu identifikaciju tvrtke u različitim službama i institucijama. To znači da tvrtka može brzo i jednostavno provjeriti svoje financijske podatke, porezne obveze i druge važne informacije.

Kako se postavlja matični broj tvrtke u Fakturku?

U Fakturku svoj matični broj možeš unijeti u postavkama aplikacije. Iz njih odaberi postavke obrta/tvrtke te tamo možeš unijeti svoj matični broj u polje MBS.

Podijelite članak:

Zainteresirani za Fakturka?

Iskoristite jednomjesečnu besplatnu probu Velikog paketa za testiranje sustava za izradu faktura, ponuda i praćenje financija

Više novosti

blog.5.image

E računi i storno računi iz liste faktura

Kreiraj e-račun ili storno ranijeg računa izravno iz liste svih faktura

Pročitajte priču
blog.5.image

Što vam nudi Fakturko?

Što Fakturko nudi u izradi faktura, ponuda i ostale dokumentacije

Pročitajte priču
Icon