Broj računa
01.01.1970.

Broj računa

Fakturko

Broj računa ili fakture je jedinstveni identifikator koji se koristi za identificiranje pojedinog računa ili transakcije u poslovnom svijetu. Svaki račun ima svoj jedinstveni broj koji se sastoji od niza brojeva i/ili slova. Broj računa omogućuje jednostavno praćenje i identificiranje svake transakcije i pruža važne informacije o plaćanju, kao što su datum plaćanja, iznos plaćanja i druge relevantne informacije.

Broj računa je ključni element za uspješno poslovanje svake tvrtke, posebno u smislu evidencije transakcija i praćenja novčanih tokova. Tvrtke mogu koristiti različite formate brojeva računa, ovisno o njihovoj internim procedurama i zahtjevima klijenata. Međutim, najčešće korišteni format brojeva računa u poslovnom svijetu je kombinacija brojeva i slova koja se sastoji od nekoliko različitih segmenata.

Broj računa se nalazi na svakom računu koji tvrtka izdaje, kao i na svakom izvodu koji klijent dobiva od banke. Ovaj jedinstveni identifikator omogućuje jednostavno praćenje transakcija i identificiranje bilo kakvih problema ili pogrešaka u plaćanju. Stoga je važno da tvrtke i klijenti uvijek pažljivo provjeravaju broj računa prije nego što izvrše plaćanje kako bi izbjegli pogreške u plaćanju ili bilo kakve neugodne situacije koje mogu nastati zbog neispravnog broja računa.

Podijelite članak:

Zainteresirani za Fakturka?

Iskoristite jednomjesečnu besplatnu probu Velikog paketa za testiranje sustava za izradu faktura, ponuda i praćenje financija

Više novosti

blog.5.image

Ispis vlasnika obrta, promjene za korisnike koji nisu u sustavu PDV-a

Omogućili smo zaseban ispis vlasnika obrta te smo promijenili izgled dokumenata u slučaju da nisi u sustavu PDV-a

Pročitajte priču
blog.5.image

Vizualizacija ulazne fakture

Omogućili smo vizualni pregled unesenih ulaznih faktura

Pročitajte priču
Icon