Predračun

Predračun

Što je predračun?

Predračun je neobvezujući dokument koji tvrtka izdaje klijentu prije nego što se odluči za kupnju proizvoda/usluge. Ovaj dokument detaljno opisuje proizvod ili uslugu koju klijent želi kupiti, cijenu, uvjete plaćanja i ostale relevantne informacije. Predračun je zapravo isto što i ponuda.

 

Kako funkcionira predračun?

Proces izdavanja predračuna započinje kada klijent pošalje upit, odnosno iskaže interes za proizvodom ili uslugom. Tvrtka priprema predračun koji sadrži sve relevantne informacije, poput opisa proizvoda ili usluge, cijene, uvjeta plaćanja i drugih detalja. Predračun se zatim šalje klijentu na pregled i potvrdu.

Klijent pregledava predračun i odlučuje hoće li prihvatiti ponudu. Ako klijent prihvati ponudu, tvrtka započinje s procesom isporuke proizvoda ili usluge. Ako klijent odbije ponudu, tvrtka može izdati novi predračun s drugačijim uvjetima ili odustati od realizacije.

 

Zašto je predračun važan?

Predračun je važan jer pruža klijentu uvid u detalje i troškove proizvoda/usluge te se na temelju njega može odlučiti želi li ga kupiti ili ne.

Za tvrtku, predračun je važan jer omogućuje predviđanje prihoda i troškova. Tvrtka može koristiti informacije iz predračuna za upravljanje svojim financijama i planiranje budućih aktivnosti. 

 

Kako se predračuni koriste u Fakturku?

Fakturko omogućuje korisnicima jednostavnu izradu predračuna, jedino što su oni nazvani ponude. Dakle, unosom nove ponude korisnik može unijeti sve relevantne informacije o proizvodu ili usluzi koju prodaje, uključujući cijenu, količinu i popuste. Ponuda se u PDF formatu zatim može poslati klijentu putem e-maila ili ispisati za fizičku dostavu.

 

Podijelite članak:

Više novosti

blog.5.image

Novi Fakturko update - Poboljšanja u fiskalizaciji, upravljanju fakturama i sigurnosti

Saznajte sve o novom updateu Fakturka koji donosi poboljšanja u fiskalizaciji, dodatne tabove za lakše upravljanje fakturama i interaktivne filtere. Osigurajte svoje poslovanje uz najnovije sigurnosne nadogradnje.

Pročitajte priču
blog.5.image

Unos generičkih dokumenata

U Fakturku možeš sam nazvati dokument kako želiš te odabrati koje funkcije želiš da ima

Pročitajte priču
Icon