Što je ponuda?
01.01.1970.

Što je ponuda?

Fakturko

Što je ponuda?

Ponuda je dokument koji se sastavlja kako bi se ponudio određeni proizvod ili usluga potencijalnom kupcu. Ponuda sadrži detalje o proizvodu ili usluzi, cijeni, uvjetima prodaje i rokovima isporuke.

Ponuda se obično sastavlja kako bi se privukli novi klijenti i povećala prodaja. Kada se sastavlja ponuda, važno je uzeti u obzir želje i potrebe kupca te ponuditi adekvatan proizvod ili uslugu koji će zadovoljiti te potrebe.

U ponudi se obično navodi cijena proizvoda ili usluge, kao i uvjeti plaćanja, način dostave i rokovi isporuke. Također, ponuda može uključivati i dodatne informacije o proizvodu ili usluzi koje bi mogle biti korisne potencijalnom kupcu u procesu odlučivanja.

U slučaju da se ponuda prihvati, ona postaje ugovor između prodavatelja i kupca. Međutim, prije nego što se potencijalni kupac odluči na prihvaćanje ponude, obično se traže više ponuda od različitih prodavatelja kako bi se usporedile cijene i uvjeti prodaje.

Ponuda može biti izrađena u tiskanom ili digitalnom obliku, ovisno o željama i potrebama prodavatelja. Digitalna ponuda može biti brža i jednostavnija za slanje i primanje te može biti jednostavnije ažurirati i prilagoditi novim uvjetima prodaje.

Podijelite članak:

Zainteresirani za Fakturka?

Iskoristite jednomjesečnu besplatnu probu Velikog paketa za testiranje sustava za izradu faktura, ponuda i praćenje financija

Više novosti

blog.5.image

Ispis vlasnika obrta, promjene za korisnike koji nisu u sustavu PDV-a

Omogućili smo zaseban ispis vlasnika obrta te smo promijenili izgled dokumenata u slučaju da nisi u sustavu PDV-a

Pročitajte priču
blog.5.image

Vizualizacija ulazne fakture

Omogućili smo vizualni pregled unesenih ulaznih faktura

Pročitajte priču
Icon