Što je neto cijena proizvoda?
01.01.1970.

Što je neto cijena proizvoda?

Fakturko

Što je neto cijena proizvoda?

Neto cijena proizvoda je cijena proizvoda prije nego se obračuna bilo kakav porez ili drugi dodatni troškovi. To znači da je neto cijena proizvoda iznos koji tvrtka naplaćuje za sam proizvod ili uslugu, bez dodatnih troškova.

Kako se računa neto cijena proizvoda?

Neto cijena proizvoda se računa tako da se od ukupne cijene proizvoda oduzme bilo koji porez ili dodatni trošak koji se primjenjuje na proizvod. Na primjer, ako je cijena proizvoda 100 kn, a porez je 25 %, neto cijena proizvoda iznosi 80 kn (100 kn - 25 %).

Zašto je neto cijena proizvoda važna?

Neto cijena proizvoda je važna jer pruža jasnu sliku o tome koliko tvrtka naplaćuje za sam proizvod ili uslugu, bez dodatnih troškova. To može pomoći klijentima u donošenju odluke o kupnji i omogućava tvrtki da prilagodi cijene prema potrebama tržišta.

Također, neto cijena proizvoda je važna za obračunavanje poreza i drugih dodatnih troškova. Tvrtka mora znati neto cijenu proizvoda kako bi mogla obračunati porez i druge troškove koji se primjenjuju na proizvod ili uslugu.

Kako se koristi neto cijena proizvoda u aplikaciji Fakturko?

Fakturko omogućuje korisnicima jednostavno izdavanje faktura i praćenje statusa plaćanja. Korisnik može unijeti neto cijenu proizvoda ili usluge, te aplikacija automatski obračunava porez. Korisnik može odabrati različite vrste poreza i prilagoditi stope poreza prema potrebama tržišta. Također je moguće unijeti i rabat po pojedinoj stavci.

Korisnik također može pratiti status plaćanja računa Fakturku, uključujući praćenje neplaćenih računa i slanje podsjetnika klijentima koji kasne s plaćanjem. Fakturko vam omogućuje jednostavno upravljanje fakturama i praćenje financijske situacije tvrtke.

Podijelite članak:

Zainteresirani za Fakturka?

Iskoristite jednomjesečnu besplatnu probu Velikog paketa za testiranje sustava za izradu faktura, ponuda i praćenje financija

Više novosti

blog.5.image

E računi i storno računi iz liste faktura

Kreiraj e-račun ili storno ranijeg računa izravno iz liste svih faktura

Pročitajte priču
blog.5.image

Što vam nudi Fakturko?

Što Fakturko nudi u izradi faktura, ponuda i ostale dokumentacije

Pročitajte priču
Icon