Što je datum isporuke na fakturi?
01.01.1970.

Što je datum isporuke na fakturi?

Fakturko

Što je datum isporuke na fakturi?

Datum isporuke na fakturi je datum kada se roba ili usluga isporučuje kupcu. Ovaj datum se obično navodi na fakturi kako bi se potvrdilo kada je došlo do isporuke robe ili usluge. Datum isporuke je važan za obračun poreza i za upravljanje zalihami.

U slučaju da je datum isporuke na fakturi kasniji od datuma izdavanja fakture, to može utjecati na rok plaćanja, kao i na obračun poreza i kamata. Stoga je važno pažljivo pratiti datume isporuke kako bi se izbjegle eventualne kašnjenja i probleme s plaćanjem.

Datum isporuke na fakturi može biti različit od datuma naručivanja robe ili usluge. To se može dogoditi kada se roba ili usluga naručuju unaprijed, ali se isporučuju kasnije, ili kada se roba ili usluga isporučuju u više etapa. U tim slučajevima, svaki datum isporuke se obično navodi na svojoj vlastitoj fakturi kako bi se izbjegla zabuna i olakšalo praćenje plaćanja.

Datum isporuke na fakturi također može biti važan za upravljanje zalihami. Ako se roba isporučuje na više etapa, datum isporuke na svakoj fakturi omogućuje praćenje zaliha i planiranje budućih naručivanja. Također, datum isporuke na fakturi omogućuje praćenje prodaje i analizu prodajnih podataka kako bi se planirale buduće marketinške aktivnosti i strategije.

Podijelite članak:

Zainteresirani za Fakturka?

Iskoristite jednomjesečnu besplatnu probu Velikog paketa za testiranje sustava za izradu faktura, ponuda i praćenje financija

Više novosti

blog.5.image

Ispis vlasnika obrta, promjene za korisnike koji nisu u sustavu PDV-a

Omogućili smo zaseban ispis vlasnika obrta te smo promijenili izgled dokumenata u slučaju da nisi u sustavu PDV-a

Pročitajte priču
blog.5.image

Vizualizacija ulazne fakture

Omogućili smo vizualni pregled unesenih ulaznih faktura

Pročitajte priču
Icon