Što je barkod za plaćanje?
01.01.1970.

Što je barkod za plaćanje?

Fakturko

Što je barkod na izlaznim fakturama?

Barkod na izlaznoj fakturi je linija kodova koja se koristi za identifikaciju proizvoda ili usluga koje su kupljene. Barkod je vrsta strojnog koda koji se može skenirati pomoću čitača barkoda, što ubrzava proces obračuna i smanjuje greške u unosu podataka.

Barkod na izlaznoj fakturi obično sadrži informacije o proizvodu ili usluzi, kao što su naziv proizvoda, cijena, količina, jedinica mjere i identifikacijski broj proizvoda. Barkod može biti standardni ili jedinstveni za svaki proizvod ili uslugu.

Barkod na izlaznoj fakturi je važan jer omogućuje brže i preciznije obračunavanje cijena, a također omogućuje praćenje zaliha i praćenje prodaje. Barkod na izlaznoj fakturi također može biti koristan za različite marketinške aktivnosti, kao što su popusti, akcije i programi vjernosti.

Barkodovi na izlaznim fakturama obično su standardizirani prema međunarodnom standardu GS1, koji je prihvaćen u većini zemalja svijeta. Barkodovi se obično tiskaju na izlaznim fakturama kao crno-bijele linije s različitim debljinama i razmakom između njih.

Postoje različite vrste barkodova koje se mogu koristiti na izlaznim fakturama, kao što su EAN, UPC, Code 128, QR kod i drugi. Odabir odgovarajuće vrste barkoda ovisi o vrsti proizvoda ili usluge koja se prodaje, kao i o zahtjevima kupaca i tržišnim trendovima.

Podijelite članak:

Zainteresirani za Fakturka?

Iskoristite jednomjesečnu besplatnu probu Velikog paketa za testiranje sustava za izradu faktura, ponuda i praćenje financija

Više novosti

blog.5.image

Ispis vlasnika obrta, promjene za korisnike koji nisu u sustavu PDV-a

Omogućili smo zaseban ispis vlasnika obrta te smo promijenili izgled dokumenata u slučaju da nisi u sustavu PDV-a

Pročitajte priču
blog.5.image

Vizualizacija ulazne fakture

Omogućili smo vizualni pregled unesenih ulaznih faktura

Pročitajte priču
Icon