Unos generičkih dokumenata
Fakturko tutorijali
30.05.2024.

Unos generičkih dokumenata

Fakturko
Fakturko team

Dodavanje dodatnih dokumenata u Fakturku

Osim faktura, ponuda i otpremnica, u Fakturku sada možeš imati i dodatne dokumente. Bilo da ti treba radni nalog, specifikacija ili nešto treće, to sada možeš izraditi u Fakturku.

Dodavanje novog dokumenta

Kako bi dodao/la novu vrstu dokumenta, u izborniku s lijeve strane klikni na strelicu kraj kategorije "Dokumenti" kako bi ti se otvorile dodatne opcije. Klikom na "Dodaj novi tip dokumenta" će ti se otvoriti postavke za izradu. Pažljivo pročitaj sve postavke jer kada jednom kreiraš dokument, više ga nećeš moći uređivati.

Odabir unosa novog tipa dokumenta u glavnom meniju

Postupak kreiranja dokumenta

Naziv dokumenta

Prvo što moraš upisati je "Naziv dokumenta". Kao što na fakturama piše "Račun 1-1-1" tako će i na novom dokumentu pisati naziv koji upišeš s pripadajućim brojem.

Unos naziva i ikone dokumenta

Ikona

Ona koju odabereš će se prikazivati u izborniku pokraj dokumenta.

Numeracija dokumenata

Prvi broj će biti rastući, a u ovo polje možeš upisati nastavak na taj prvi broj. Ispod polja, a nakon upisa nastavka, će ti se prikazati kako će izgledati broj dokumenta.

Unos numeracije dokumenta s pregledom promjena

Footer

Odaberi želiš li da ti se na novom dokumentu prikazuje footer, odnosno tekst koji si upisao da ti se prikazuje u podnožju fakture. Upisani tekst će ti se prikazati kako bi znao što će pisati na dokumentu, a možeš ga editirati u postavkama faktura i ponuda – tekstovi u dokumentima.

Header

Osim footera, možeš odabrati i prikazivanje headera, odnosno podataka o tvojoj tvrtki. Podaci koji se prikazuju u headeru su naziv tvrtke, adresa, web adresa, email, telefon i OIB, naravno, pod uvjetom da ih imaš upisane u postavkama. Osim navedenih informacija, u headeru se prikazuje i logotip.

Odabir prikaza headera ili footera na dokumentima

Dodavanje proizvoda/usluga

U posljednjem dijelu biraš želiš li u novom dokumentu imati opciju dodavanja proizvoda/usluga ili ti je potrebno samo upisivanje teksta. Ako odabereš "Da", unos proizvoda će biti vrlo sličan unosu prilikom kreiranja faktura i ponuda, a u napomenu ćeš moći upisati dodatan tekst. U slučaju da odabereš "Ne", tada ćeš samo imati opciju upisivanja teksta u napomenu.

Odabir opcije za unos proizvoda u novim dokumentima

Prikaz cijena

Ako si odabrao/la da možeš upisivati proizvode/usluge na dokument, onda ćeš moći i odabrati želiš li da se za njih prikazuju cijene ili ne. Ako odabereš "Ne", onda ćeš za proizvod/uslugu moći odabrati samo količinu i mjeru.

Odabir prikaza cijena ili ne

Spremanje i kreiranje dokumenta

Nakon što si odabrao/la sve postavke, još jednom provjeri sve upisano i klikni na "Spremi". Fakturko će pohraniti sve postavke i preusmjeriti te na stranicu kreiranu za novoupisane dokumente. Novi dokument možeš kreirati klikom na "Kreiraj novi dokument" u desnom gornjem kutu stranice.

Tvoj novi tip dokumenata će biti prikazan u meniju

Kako to izgleda u praksi, možeš provjeriti u videu niže:

Podijelite članak:

Više novosti

blog.5.image

Novi Fakturko update - Poboljšanja u fiskalizaciji, upravljanju fakturama i sigurnosti

Saznajte sve o novom updateu Fakturka koji donosi poboljšanja u fiskalizaciji, dodatne tabove za lakše upravljanje fakturama i interaktivne filtere. Osigurajte svoje poslovanje uz najnovije sigurnosne nadogradnje.

Pročitajte priču
blog.5.image

Novi izgled računa i ponuda u Fakturku

Novi izgled računa i ponuda u Fakturku

Pročitajte priču
Icon